Ter land ter zee en het diner arrangement

Een vrijgezellenfeest organiseren

Vrijgezellenfeesten horen bij het leven. Trouwen is nog steeds populair en natuurlijk hoort daar een leuk vrijgezellenfeest bij. Maar het organiseren gaat niet altijd vlekkeloos en kopzorgen is natuurlijk het laatste wat je wil hebben over het feestje van je beste vriend of vriendin. Original Tours biedt via vrijgezellenfeestamsterdam.nl leuke invulling aan voor je vrijgezellenfeest maar vandaag gaan we meer in op het organiseren van een vrijgezellenfeest.

De datum

Dat een vrijgezellenfeest de dag voor de bruiloft plaatsvindt is al lang niet meer zo. Iedereen moet een boel zaken regelen en liever slapen we even uit na een vrijgezellenfeest. Moet je nu voor een grotere groep een datum regelen maak dan gebruik van Datumprikker.nl.

Door een vaste datum te prikken voorkom je:

 • Dat er personen op het laatste moment afhaken en het budget niet meer klopt
 • Met Datumprikker.nl kan iedereen eenvoudig aangeven wanneer wel en wanneer niet.

WhatsApp groep voor alle deelnemers, behalve de vrijgezel

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met de app WhatsApp geïnstalleerd. Maak een What’sApp groep aan met de deelnemers aan het feestje, behalve de vrijgezel zelf natuurlijk. Je kunt snel communiceren en snel voorstellen doen. Zo ben je er snel uit en kan de groep gebruikt worden voor voorpret en overleg over de aankleding van de vrijgezel.

Door een groep aan te maken voorkom je:

 • Lange doorlooptijd bij beslissingen. Mail wordt niet snel gelezen en reacties blijven dan ook uit. Verder is een WhatsApp groep bijna een verplichting om te reageren, iedereen leest mee en zal diegene die niet reageert daarop aanspreken.
 • Bespreek de ideeën die er zijn snel zonder dat je iedere keer een afspraak moet maken voor overleg
 • Iedereen raakt betrokken bij het organiseren. Het wordt echt een feestje van iedereen samen voor de vrijgezel
 • Lees hoe je een groepschat aanmaakt

Krijg goedkeuring voor het budget, vooraf!

Zorg dat alle deelnemers goedkeuring hebben gegeven aan een bepaald budget. Je voorkomt dat er achteraf verassingen ontstaan of mensen op het laatste moment afzeggen omdat het duurder is dan gedacht. Het is normaal om de vrijgezel vrij te houden en denk dan aan een budget van ongeveer € 100,- per persoon voor een succesvolle dag/avond, excl. eventuele reiskosten. Het budget is nodig voor consumpties, lunch en/of diner, evenement, toegangsprijzen en eventueel aankleding van de vrijgezel. Spreek liever een wat groter budget waar je binnen blijft dan overschrijding van het budget. Maak ook afspraken over wat te doen als iemand ziek is op de dag zelf of toch op het laatste moment niet meekan. Veel attracties en vooruit geboekte evenementen accepteren geen annuleringen op het laatste moment.

Door vooraf goedkeuring te hebben voor het budget voorkom je:

 • Ongewenste verrassingen voor de deelnemers
 • Afhakers op de dag zelf of net daarvoor

Zamel het budget vooraf in

Als je betalingen moet doen is het handig dit te kunnen pinnen of vooruit te voldoen. Zorg dan ook dat het afgesproken budget al is ingezameld. Op de dag zelf kan dan de organisator de betalingen doen en de betalingen die vooruit moeten worden voldaan ook echt uitvoeren.

Door het budget vooraf in te zamelen ben je in staat om:

 • Daadwerkelijk de toegezegde bijdrage binnen te halen
 • Je hoeft als organisator niets voor te schieten
 • Het is makkelijker om achteraf iets terug te storten naar de deelnemers dan achteraf in te zamelen

Maak zelf een draaiboekje

Het vrijgezellenfeestje staat natuurlijk bol van de lol en vermaak. Toch is het jammer als je bijvoorbeeld een escape room hebt geboekt dat je te laat komt, dat gaat namelijk van je speeltijd af. Maak daarom vooraf een draaiboekje en houd rekening met tussenruimte tussen de agenda punten. Met een grotere groep van A naar B duurt langer dan alleen of met z’n tweeën. Schrijf daarom globaal de punten op en houd rekening met de tijd tussen de evenementen.

Door een draaiboek te maken voorkom je

 • Dat de groep te laat komt bij de verschillende afspraken

Veel plezier bij het organiseren van je vrijgezellenfeest en als je leuke inspiratie zoekt kijk dan eens rond op deze site!